start shopping

vrijdag 19 februari 2010

snijden

En maar snijden , wat een klus, allemaal stroken van 1,5 cm breed. Ik weet zeker dat ik nog een groter rolmes had, maar waar??? Nog maar even goed zoeken want deze is eigenlijk te klein.

 Het begin is er in elk geval, ik hoop morgen de schering op mijn getouw te zetten.

Het grote gobelingetouw heb ik vandaag uit elkaar gehaald en op zolder gelegt, alle balken genummerd en erop geschreven waar ze horen. Dus wie hem krijgt kan hem zo weer in elkaar zetten.
Verder kan ik van iemand een Toika getouw kopen, t is me eigenlijk net te groot maar ik ben toch aan het verzinnen waar het zou kunnen staan. 8 Schachts en niet te duur. Of zal ik toch maar wachten tot er een keer een louet langs komt? ik weet het nog niet. Ga er nog maar weer eens een nachtje over slapen.

3 opmerkingen:

 1. Good luck on your loom decision! It is hard to decide!! (And they're not super easy to sell if you change your mind.)

  Sue

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zie je blog voor het eerst, heb dus geen idee wie je bent en waar je woont, maar ik heb nog een 8 schachts leclerc artisat ter overname.
  Daar heb ik zelf met veel plezier jarenlang op geweven tot ik een stap verder wilde en een Megado aanschafte.
  De artisat is relatief makkelijk aan te binden, je hoeft er niet helemaal in en hij is neemt niet zo veel vloerruimte in.

  Met vriendelijke groet, Thalia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Thalia, ik doe het maar even zo.Eerst bedankt voor je aanbod. Ik heb nu zelf een 4 schachts artisat die prima bevalt behalve dan dat als ik een hele poos geweven heb ik de schroeven weer goed moet aandraaien. Ik heb in middels wel besloten dat ik de toika niet doe, te groot en ik ga nu rustig afwachten of er een louet spring of misschien hollandia 8 schachts ergens tevoorschijn komt. Ik wil liever geen leclerc weer de ijzeren hevels maken toch aardig wat lawaai vind ik. en omdat ik in de woonkamer weef wil ik nu liever iets met texolv.
  Zodat ik ook 's avonds kan weven als de rest van de familie voor de tv hangt.

  BeantwoordenVerwijderen