start shopping

woensdag 10 februari 2010

schering maken

Dit is Mickey onze kat. Die vind het altijd leuk om overal mee te spelen. Vanmiddag zat ze bij de vaas waarin ik garen heb zitten voor een volgend project. Ik vind het leuk om kleuren bij elkaar te pakken en dat ten toon te stellen in een vaas in de kamer zodat ik er regelmatig naar kan kijken.

Verder heb ik vandaag 10 scheringen gemaakt, ze zijn allemaal 1 cm breed. Het was een opdracht voor de weefkring avond van a.s. donderdag. We gaan deze scheringen afbinden voor ikat. De bedoeling is dat je het dan thuis verft en daarna op je getouw zet. Ik denk dat ik er een bandje van ga maken, dat heb ik nog niet eerder gedaan.
Ik zal morgenavond wat foto's maken op de weefkring om te laten zien wat we gedaan hebben.
Ik heb geen aparte kamer voor het weven, mijn weefgetouw staat gewoon in de kamer. Er zit een direkte schering op, dus eigenlijk heb ik geen scheerraam nodig, dit raam heb ik even te leen. Over een week of 2 ga ik weer naar de spingroep in Haren bij de Wolstudio http://wolstudio.blogspot.com/, daar is iemand die neemt een scheermolen voor mij mee. Toch handig om iets te hebben waarmee ik een schering kan maken.

2 opmerkingen:

  1. Ik ben heel benieuwd naar het resultaat na het verven van je scherinkjes. Veel plezier ermee.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kan je op zo'n scheerplank van 11 mtr ook kortere stukken opzetten ?

    BeantwoordenVerwijderen