start shopping

woensdag 2 juni 2010

Gezocht en gevonden! / In search of and found!
En Tadaaaaaa, hier is ze dan. Mijn voor mij nieuwe Louet Kombo 40
8 schachten  en zelfs met een onderstel!

And Tadaaa here she is. My new to me louet Kombo 40, 8 shafts and even a stand for her.


Al een tijdje was ik op zoek naar een klein tafelgetouw. Ik had een leclerc uitgeprobeerd maar dat vond ik niet zo fijn omdat de hendels voor de bediening van de schachten aan de zijkant zitten. Bovendien vond ik het zwaar om de schachten met ijzeren hevels omhoog te krijgen. Mijn allereerste getouwtje was ook een tafelgetouw, een varpapuu met 4 schachten. Die heb ik weggegeven toen ik de leclerc artisat gekocht had. Ik wilde nu een 8 schachts tafelgetouwtje hebben om leuke sjaals, en proefjes op te maken.
Eergister zette ik een gevraagd advertentie op marktplaats en gister belde mij een mevr. uit Gieten(maar 45 km verderop) dat ze een kombo 40 voor me had , wat ie kostten moest?? nou..... 70 euro! Ik nog een keer navragen, 70 euro?? Ja hoor das goed. Wow!!! jullie hadden de grijns op mijn gezicht moeten zien, daar heb ik de rest van de dag mee gelopen en hij is nog niet verdwenen.

For a while I was looking for a small table loom, I tried a leclerc but I didn't like the way the handles on the side worked and thought it was to heavy for me. My very first loom was also a table loom a Varpapuu with 4 shafts. I gave it to someone after I bought my leclerc artisat. But now I wanted an 8 shaft tableloom to make test pieces and nice scarfs etc.
The day before yesterday I placed an in search of ad on the dutch ebay called marktplaats (marketplace) Yesterday a lady from Gieten (only a 45 km drive) called me that she had a louet kombo 40 for me. How much she wanted for it? well, 70 euro (about 85 us dollar)
I asked again , did you say 70 euro? Yes she said, that is fine.
Wow!! you should have seen the smile on my face. I had that the rest of the day and it still isn't gone yet.


Dus nu heb ik eindelijk mijn cone met prachtige zachte alpaca uit de kast gehaald.

So now I finally took my cone with soft alpaca


En ben begonnen met het verven van ongeveer 200 gram . Ik verf met landscapes verf en deze kleur is Dusk. Op de foto ziet het er iets feller uit dan in werkelijkheid.

And I started dying about 200 grams of it. I dye with landscapes dye. this color is Dusk. On the picture it looks a bit brighter that in real.

En nu maar snel een schering maken en zien of ik het deze week nog opgezet krijg.
And now of to making a warp. I hope to get it on the loom this week.

3 opmerkingen:

 1. Ohhhh! What a nice score on the loom. Louet makes nice products. I've never tried a Kombo, but it sure looks pretty.
  And speaking of pretty, lovely color for the alpaca. So soft and dreamy looking. Perfect name for the dye.
  Happy weaving!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat een mazzel! Ik ben erg benieuwd naar je proeven! Mooie kleur van dat Alpaca. Uit welke serie is die kleur? Ik heb nog een proefpakketje liggen met zachte kleuren en verder experimenteer ik met mengen van primaire kleuren met meer of minder succes. De site van die prachtige alpaca heb ik gevonden.Ik ga vandaag voor de verandering een dagje speksteen bewerken...., lekker buiten hoop ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gelukje heb je met dat weefgetouw. Heelijk he, als zoiets op je weg komt. Het paarsige vind ik een geweldige kleur. Het klinkt gek maar ik houd wel van uitgebloeide bloemen kleuren, vooral hortensia.
  Veel plezier met je louetje.

  BeantwoordenVerwijderen