start shopping

dinsdag 25 mei 2010

Kussenhoezen en boek / Pillowcases and book
Inmiddels heb ik al een mooi stuk geweven aan mijn kussenhoezen, ik denk nog een meter en dan is de schering wel op. Dus nu maar nadenken over het volgende project. Ik vind het zo moeilijk om te kiezen omdat ik eigenlijk alles zo leuk vind en uit wil proberen. Ik begrijp nu dat er mensen zijn met meer dan 1 weefgetouw .
Zelf ben ik nu op zoek naar een tafelweefgetouw, 1 met hendels aan de voorkant en 8 schachten. De breedte maakt me niet zo heel veel uit als het maar niet smaller dan 40 cm is. Lijkt me zo leuk om daar een lange schering op te zetten voor b.v. een paar sjaals.

In the meantime I have been weaving on my pillowcases. I think I have 1 meter to go before the warp is finished. So now I have to think about the next project. I think it is so hard to choose, there are so many things I like or I want to try out. I now understand all those weavers with more than 1 loom.
At the moment I am looking for a small tableloom, with 8 shafts and not smaller than 40 cm. It would be nice to put on a long warp on that and weave a couple of scarfs.


Ik heb eerst een stuk met paarse wol geweven, daarna handgesponnen paarse wol met een beetje meer kleur erin.
First I wove with purple wool, after that handspun wool with a bit more color in it.


Daarna vond ik nog een mooie blauwe kleur wol, die klos had ik ooit eens gekregen toen ik mijn 1e 2e hands getouw kocht. Zo op de klos leek het niet zo super maar toen ik er eenmaal mee aan het weven was viel het me heel erg mee. Eigenlijk vind ik het heel mooi!
After that I found some bleu wool witch I once got when I bought my first , new to me, loom. When I saw it on the skein it didn't look much but now I am weaving with it I really like it a lot!Nog even een foto van hoe het Toika getouw nu in de kamer staat. De kamer word er wel wat voller van , maar het past prima.
Here is a picture of the Toika in the livingroom. The room is getting a bit ful now but that is not so bad.


Als laatste wil ik jullie dit boek laten zien. Ik zag het op de blog van  Susan Johnson

Daarna heb ik het in eerste instantie bij onze eigen boekhandel besteld, maar na 8 weken en nadat ik er zelf weer eens om vroeg kreeg ik te horen dat de uitgeverij de boeken niet meer in voorraad had.
Vervolgens heb ik het boek besteld in Engeland bij


Hier zijn boeken niet duur en er worden geen verzendkosten gerekend. Dat had ik natuurlijk gelijk moeten doen, ik had al eens eerder boeken besteld bij boodepository en dat was goed bevallen. Binnen een week had ik het boek dan eindelijk te pakken.

Het is een heel mooi dik boek en als je van ragrugs houd dan is het zeker een aanrader. Er staan geen patronen is, het is meer een lees/kijk boek . Met prachtige foto's van oude dametjes die samen een getouw opzetten of die vol trots hun zojuist gemaakte kleed laten zien.

And than I want to show you this book. I saw it on Susan Johnson her blog
I first ordered it at the local bookstore but after 8 weeks of waiting, and asking they told me they couln't get it for me. After that I ordered it at
in England. I should have done this right away . within 1 week the book was in my house.

I love this book, and if you are a ragrug lover than I think you should have a copy too. The book doesn't have patterns . It is a read and see book with beautiful pictures of old ladys dressing up a loom together of showing off the latest rug they made.

Tot de volgende blog /  See you next blog

6 opmerkingen:

 1. The case fabric looks beautiful! Love the pattern. You have been busy.
  That is a very handsome loom. Perfect picture, makes me want to come weave at your house!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Theresa, you are welcome to do so, whenever you may visit the Netherlands. We could have fun!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je weefgetouw ziet er inderdaad prachtig uit, mooie foto. Wat je aan het weven bent trouwens ook, grappig dat een inslag kleur zoveel verschil kan maken. OP de site van bookdepository kijk ik maar niet teveel, vind mijn portomonaie niet zo leuk, maar wat staat daar veel te koop voor heerlijke pijzen.

  Ik heb inmiddels een tweedehands Ashford, 4 schachten tafelgetouwtje met als extra het onderstel met trappers. Die zijn eigenlijk alleen ter vervanging voor de hendels (het is dus geen echt trap getouw) voorop het getouwtje maar aangezien ik niet écht heel erg groot ben (en ik voor die hendels vaak te ver moet reiken) ben ik heel blij met die trappers. Ik heb hem pas en er moest nog wel wat aan gedaan worden maar de schering hangt al klaar. Misschien heb je wat aan deze info. Ik vond meer schachten dan 4 niet echt nodig (kan ze wel bij bestellen) want je moet voor elke inslag ook 8 hendles verplaatsen. Had ik niet echt veel zin in vooral omdat ik daarvoor mijn Davidje van Louet heb was mijn gedachte.
  Succes met je speurtoch, Marion.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Das ist ein wunderschönes muster was du webst und in allen farben gefällt es mir.

  liebe grüsse Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je kussenhoezen worden mooi en het boek ziet er erg aantrekkelijk uit!
  Wat het tafelgetouwtje betreft: ik haat die dingen. Je schreef, een lange schering op te willen zetten. Doe dat maar op je Toika. Het is heel vervelend om steeds met de hand de schachten (zeker als dst er meer dan twee zijn) verzetten en als je geen trappers hebt, kost dat vaak je nekspieren! En het is saai!!!
  Ze zijn wel nuttig, als je ergens anders wilt weven of iets wilt uitproberen. Op een korte schering!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Too bad it took so long to get it. I'm glad you have it at last, and like it!

  BeantwoordenVerwijderen