start shopping

dinsdag 18 mei 2010

Borg Verhildersum in Leens


Zaterdag zijn mijn man en ik naar Borg Verhildersum in Leens geweest.http://www.verhildersum.nl/
 Er was textieldag. Het was heel leuk om al die kraampjes te zien. Er was een hele grote kraam uit Staphorst waarin werd gedemonstreerd hoe het staphorster stipwerk
gemaakt werd. Helaas heb ik daarvan geen foto. Niet aan gedacht om te maken. Mijn camera had ik ook niet bij me omdat onze dochter met school naar Barcelona is en die heeft de camera mee. Dus de paar foto's die ik wel gemaakt heb , die heb ik met de telefoon gemaakt en de kwaliteit is toch wat minder vind ik zelf.

Het is hier in huis deze week wel heel erg stil. Onze zoon zit nog steeds in Canada , onze dochter van 17 zit met school in Belgie, paardrijden in de Ardennen. En onze dochter van (bijna) 15 zit dus in Barcelona. Ik hoop maar dat die a.s. donderdag geen last heeft van de aswolk anders moeten ze langer blijven of met de bus terug.

Last sathurday my husband and me went to Borg Verhildersum in Leens. http://www.verhildersum.nl/
There was a day about textile, wool , felting etc. They showed us how the traditional Staphorster stipwork was made,

 but I forgot to make pictures from that . The few pictures I did take I took with my telephone. So the quality is not so good I guess.

This week there are only 3 of us in the house, our son is still in Canada, our daugther (17) is in Belgium with school riding in the hills on a horse and our other daughter (almost 15) is in Barcelona Spain with school . I do hope the ash cloud is not moving her way, becourse she is flying home on thursday.


Dit is het kraampje van Iboy. Zij heeft angora geiten en laat de wol spinnen daarna verft ze de gesponnen wol in prachtige kleuren.


This is the table from Iboy. She has angora goats and sents the wool of to get spun, after she gets it back she dyes it in the most beautiful colors.


En dit kraampje is van
http://www.hoodwinked.nl/ de stenen lijken net echt!

and this table is from http://www.hoodwinked.nl/ the stones are almost real.5 opmerkingen:

 1. Oh I just want to sink my hands into all that fiber and what beautiful colors! I've seen those rocks before...maybe in Vav magazine recently Anyway, they look so real! Hope your clan makes it all back safe and sound
  and without delays, although, if I was riding a horse somewhere in Belgium I probably wouldn't be too upset with a delay.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat wordt ik hebberig van die foto van het kraampje van Iboy. Ik heb meteen op haar website gekeken maar ze heeft geen webwinkeltje. Jammer jammer. Misschien wel goed ook want ik ben op het moment met van álles bezig :-) Heb je zelf wat leuks meegenomen om te spinnen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. We hebben elkaar dus net gemist, wij zijn ook geweest. Ik heb nog bij dat mooie grijze mohair van Iboy staan dubben ,maar er ligt nog wat bij mij thuis en eerst moet ik maar eens met mijn opdracht bandweven aan de slag. De Staphorster kraam was erg leuk, wat een mooie stempels! Ik heb wel foto's kunnen maken. Stuur je wel wat.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Gjeani, ik ken je niet. Jaarlijks ben ik te vinden op de textiel- en Historischedagen op de borg Verhildersum. Volgendjaar het weekend na hemelvaart 4 en 5 juni 2011 zijn de textiedagen weer en hoop je dan te ontmoeten.
  Elma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. I love your pictures of the fiber/ textile fair.

  BeantwoordenVerwijderen