start shopping

maandag 2 februari 2015

Lekker weven! nou bijna....

Vandaag ben ik bezig geweest om het Louet Delta getouw verder door te rijgen en ook door het riet te rijgen. Nu alle trappers nog aanbinden. Ik heb er inmiddels 4 gedaan en hoop woensdag de rest te doen.

Ik vind het aanbinden bij dit getouw wel fijn. Je haakt het texolv zo om de schroefjes die in de trappers zitten. Ik ben heel benieuwd hoe het gaat als ik alles aangebonden heb en hoe het dan weeft. Ik lees hier en daar op internet dat dit getouw een getouw is voor mensen met langere benen. Zelf ben ik maar een kleintje met mijn  1.65mtr. Maar het proefje wat ik op 4 schachten geweven heb dat ging eigenlijk prima. 

Ook ben ik nog aan het kettingscheren geweest, dit zijn er 3 van katoenchenille, de bedoeling is om ze te verven en daarna te koop aan te bieden. Dus hier kom ik nog op terug.
dit is het patroon wat ik ga weven, dit is overigens nog voordat ik erachter kwam dat het linker blok 7 keer een herhaling van 1 t/m 4 heeft en het rechterblok 6 keer deze herhaling heeft. Dus mocht je dit ook willen maken let er even op en verander het . 

3 opmerkingen:

 1. Wooow wat een werk. Ik wens je erg veel plezier bij het weven. Spannent. Dat zal ik ook een keer willen doen.
  Groetjes Conny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Conny, ik heb net op je blog gekeken, jij maakt ook mooie dingen! Weven is niet zo moeilijk. Ik weet niet waar je woont maar je mag best een keer komen proberen hoor.
   groetjes Gjeani

   Verwijderen
  2. Hallo Gjeani, sparklos. door puur toeval les ik nu pas je aanbood voor mij.Wat lief van je.Als je aanbod nog staat zal ik graag een keer langs willen komen.Als ik weet war jij woont. Kun jij mij daarvoor misschien via mijn blog je mailadres achter laten.beste groeten Conny

   Zelf ben ik nu met een cursus weven begonnen.Op een Glimakra. Thuis heb ik een louet. Jammer genoeg weet ik niet hoe ik de schachten aan de trappers vast moet maken om mijn patroon te kunnen weven die ik wil:O(

   Verwijderen