start shopping

dinsdag 13 april 2010

houtbewerking?? / woodworking??

Na wat computerproblemen ,  ik kon niet meer op internet, eindelijk weer wat foto's om te laten zien. Ik ben bezig met het maken van een direkte schering op mijn Toika getouw.

After some computerproblems, internet didn't work anymore, I finally have some pictures to show. I am buisy making a sectional tie up for my Toika loom

Hier begon het mee.
Rondhout van 6 mm dik, en latten van 3 bij 4,5

This is how it started, the round wood is 6 mm thick and the others are 3 cm wide and 4,5 cm high


Ik heb om de 4 cm een streepje gezet.
I measured every 4th cm.


Nadat ik samen met mijn man de houtjes gezaagd had (10cm lang)  en de gaatjes geboord, konden de ronde houtjes 1 voor 1 met een druppel houtlijm in de gaatjes gehamerd worden.
After my husband and I drilled the holes and made the round pieces to 10cm. I could hammer them all into the wood together with a drop of woodglue


En zover ben ik nu.
And this is how it is now.

4 opmerkingen:

 1. Tjé wat een werk maar het ziet er heel erg professioneel uit. Ik vraag me wel eens af of het ook wat voor mij is, wat vind jij er nu het grote voordeel/nadeel van? O ja, vroeg jij niet ooit welk weefprogramma ik gebruik? Als jij dat was; winweef. Lekker simpel lekker duidelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Marion, het grootste voordeel vind ik persoonlijk dat, als je graag met lange scheringen werkt, en dat doe ik, dat dan de boel niet in de war komt. je kunt rustig in je eentje alles sektie voor sektie opbomen. scheringen van 10 meter lang zijn een peuleschil en de spanning is over de hele breedte van het getouw gelijk. Als ik een schering op een scheermolen maak vind ik het al lastig om tijdens het scheren de spanning een beetje gelijk te houden, dan moet het nog opgeboomd en hoeveel ik ook afbind, altijd zit bij mij de boel in de war.
  Er zitten ook wel nadelen aan hoor, een mooie handgeverfde schering maken lukt niet echt. je kunt wel je scheringgaren verven maar je kunt er niet goed mee spelen als je begrijpt wat ik bedoel. Ook als je van veel kleurige scheringen houd is dit trouwens ideaal. je hoeft niet al die draden aan te knopen maar wind gewoon veel verschillende klossen garen op.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Good for you! That's pretty much how my sectional kit looks that I took off the Louet, right down to the screw holes for attaching onto the beam.
  So, got a warp planned??? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Good work! I hope it works perfectly

  BeantwoordenVerwijderen