start shopping

dinsdag 28 augustus 2012

En daar gaan we weer!

Eindelijk is het getouw weer weefklaar gemaakt en ben ik weer lekker aan het gooien met mijn schuitjes. 
Deze keer word het een babydekentje voor een ledikantje. De breedte is 1.10 cm en de lengte zover als ik kom. Na het weven moet het gewassen en een klein beetje gevilt worden, daarna opgeruwd zodat het een echt dekentje word. Hoe ik dat precies moet aanpakken weet ik nog niet maar daar ga ik zeker achter komen.Dit is een detail, het patroon is een simpel 8 schachtspatroon. En zo ziet het er op het getouw uit.
De wol waarmee is weef is van iemand uit onze weefkring. Het lijkt op Tuna wol en voelt nog niet echt heel zacht. Ik hoop dat het na het wassen beter is en als ik het toch niet geschikt vind voor een baby dan ga ik hetzelfde nog een keer doen in katoen.
Zelf vind ik echter wol lekkerder zeker omdat we nu de herfst/winter weer ingaan. 4 opmerkingen:

 1. Voor een meisje :-) Maar giny, redt je die hele breedte gooien wel? Ja natuurlijk anders zou je niet zover gekomen zijn maar het is wel gymnastiek van de bovenste plank hihi.
  Is een schietspoel niet een leuk verjaardagskadootje voor je? Maar ik vind het erg mooi worden met een schattig patroontje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jaaa voor een meisje ;-)) valt mee die hele breedte gooien. Ik heb een leclerc in bestelling 2e hands die is 1.50 en heeft wel een schietspoel, het duurt nog even maar het lijkt me wel heel leuk om daarmee te werken, een mooi breed tafelkleed te maken en maar trekken aan dat touwtje....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, wat wordt het weer leuk! Ik wou dat ik de tijd en het geduld had om weer lekker te gaan weven. Te veel mieren in mijn kont momenteel ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi patroon, lijkt iets op Twill flowers.

  BeantwoordenVerwijderen