start shopping

vrijdag 30 juli 2010

Iets gekocht en iets te koop / Bought something and selling something.

Gisteren zijn mijn ega en ik de hele dag op de grote wielen geweest. We waren daar te gast op een boot van de Rabobank om het Skutsje silen te gaan kijken. Op de terugweg heb ik in Joure dit spinnewiel opgehaald.Ik denk dat het scandinavisch is. Het is behoorlijk groot, het wiel is 56 cm doorsnee en het spint heerlijk!Ik heb het even lekker in de was gezet, nog hier en daar wat olie en vaseline gesmeerd en toen kon ik beginnen met spinnen. Een heel fijn draadje kan ik op dit wiel maken.

 Maar goed, aangezien mijn man inmiddels bijna in staat is om het programma, Help mijn vrouw heeft een hobby, te bellen moet ik toch maar eens wat gaan verkopen.

Dus heb ik op marktplaats mijn Majacraft Rose gezet. Het is een prachtig wiel, lekker dubbeltraps. met veel toebehoren maar op een of andere manier hou ik toch meer van ouderwets.
Ook op marktplaats staat mijn louet kombo 8 schachten en 40 cm breed bij dit louetje heb ik een extra scheerboom en een extra riet. De scheerboom is heel handig bij dubbel weefsels enz. Het is ook een heel fijn getouwtje maar ik heb besloten om het wiel en getouw te verkopen omdat ik aan het sparen ben voor een (liefst tweedehands) louet Spring of David. Ik zou zelfs wel willen ruilen met iemand die b.v. iets kleiners wil en een mooi spinnewiel erbij wil hebben.
Ik hoop in elk geval dat het iets opleverd. Want als de louet spring of david er is dan gaat ook de Toika weer de deur uit. Dat is toch net iets te groot hoor, in de kamer.

Yesterday my husband and I went to see the Skutsje Silen in Friesland. We were invited by our lokal bank and had a nice day on a boat looking at the skutsjes (the ships with the brown sails) But anyway, on the way back home I picked up this spinning wheel. I thing it is a scandinavian one becourse it is real big. I put some wax on it , and oiled it good and now it is spinning great!

But I started to realize that I am getting too much stuff. So now I am selling my Majacraft Rose wheel and my Louet Kombo. The Rose is a great wheel but I think it is to modern for me. I like old fashioned more.
If I get to sell these 2 items I want to buy back a Louet David or Spring and after I did that I am selling the Toika as well. You can only weave on one loom so my house is not big enough for 2.


Is dit niet een prachtig gezicht?
isn't this a lovely sight?


We hadden gelukkig prachtig weer, ook al was het wel erg bewolkt zo nu en dan.
We were lucky to have real nice weather even though it was a bit cloudy now and than

Is Nederland niet prachtig!
Isn't the Netherlands beautiful!4 opmerkingen:

 1. Die rose ben je vast snel kwijt! en die louet vast ook wel. In elk geval gefeliceteerd met je nieuwe aankopen. Heelijk toch, zoveel hobbies. Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh beautiful wheel, it just gleams after your cleaning and polishing!
  Good luck with the sales. So, you like the Louet floor looms better than the Toika? I love my Louet Delta and Hollandia and can certainly understand
  getting attached them.
  Neat boats! And yes, the Netherlands look lovely.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat vraag je voor de mayacraft ?

  groetjes, jeannet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie foto's van het Skutsje silen.
  Verder nog even een warschuwing: op mijn 'rode spinnewiel' (merkloos dus) dat eruit ziet zoals jouw nieuwe wiel, kan ik niet twijnen. Dan draait het schijfje, dat je achter de klos op de spil schroeft, zich los.
  Voor het twijnen gebruik ik dus mijn Rose of de electrische Roberta. Op het moment staan er drie spinnewielen in de kamer: Rose (voor het twijnen), Louet (ondat daar zo'n handig haspel op zit om strengen te maken) en het rode spinnewiel (wel erg groot!) waarop ik de berg alpaca spin, die ik heb gered na een mottenaanval.

  BeantwoordenVerwijderen