start shopping

woensdag 2 april 2014

Damast weven?? Drawloom weaving??

Wow! zei ik altijd dat ik never nooit niet damast ging weven en wat volgde mij gisteren? Ja hoor een damast getouw. Het is een getouw met 50 patroonschachten en een hemelbed (om het allemaal nog wat ingewikkelder te maken) Op de foto leek het al heel mooi, maar toen ik aankwam was het helaas al uit elkaar gehaald en daar krijg je dus wel een beetje een bende van.....
I Always said I was not going to weave damast but than yesterday this drawloom followed me home.It has 50 patternshafts and to make it even more complicated it has a single unit attatchement also. The picture I got had the loom complete but when I arrived to pick it up it was already assembled. so now what I have is a mess......
 
 een berg hout. A pile of wood.

een schroef waarvan ik denk, dat hoort toch niet zo?? a bolt that makes me thinking.....

een hemelbed met heel veel draadjes.....a single unit with lots of threads.

en nog meer hout. Ik mis helaas 1 schemel en in de onderste schemels zitten ook geen gaten om de draden door te doen. Weet iemand of dat wel vaker voorkomt bij getouwen? Nou ja ik doe het rustig aan. Heb nu de hevels in een sopje liggen . zodat ze even lekker schoon kunnen worden. De hevels die aan de maillons zitten laat ik maar zitten volgens mij krijg ik dat anders nooit meer goed. en zo heel vies is het ook weer niet.

Ook heb ik inmiddels alle knoopjes uit de trekdraden gehaald en die moeten nu uit het houtwerk. dat ga ik allemaal opnieuw erin zetten.

and some more wood. Well a lot of work I hope to be finished by the end of the summer. for now I have the heddles soaking in a bath , I am not doing the ones with the maillions on them I think I will ever get that back to how it is supposed to be.

2 opmerkingen:

  1. Eigenlijk jammer dat alles al uit elkaar gehaald was; begrijp natuurlijk wel dat het voor de verkoper gemakkelijker was, maar voor jou niet... Nu is het idd een hoop hout en een wirwar aan draden. Het wordt nog een hele klus om alles goed in elkaar te zetten en dan moet het nog werken ook. Een grote uitdaging dus. Succes er mee en sterkte bij het uitpluizen hoe alles werkt.
    Een warme groet van Willemien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ooooh Giny, wat ga je nou weer doen? Wat geweldig, damast weven!

    BeantwoordenVerwijderen