start shopping

maandag 13 mei 2013

Kaart weven/ tablet weaving

'
Vorige week ben ik samen met mijn nicht de afsluitdijk overgegaan om aan de overkant van het IJsselmeer een bandweefgetouwtje op te halen. Last week I went to pick up a bandweaving loom on the other side of the IJsselmeer
 We werden heel hartelijk ontvangen door degenen die hem verkochten en na een kop koffie met een heerlijke stroopwafel , een getouw, veel materiaal en heel veel lectuur rijker reden wij weer verder.  We gingen naar zee en naar Alkmaar, als het aan mij gelegen had waren we gelijk weer naar huis gegaan, ik wilde lezen! En daarna weven!
Hier zie je hoe de kaartjes mooi op de dwarsbalk rusten en dus niet gaan draaien o.i.d.
Here you see how the cards are resting on the beam, this way they don't turn.

Zelf heb ik een stukje ijzer aan de bovenlat gemaakt en zo kan ik met een magneet de toeren van mijn patroon bijhouden.
I made a piece of thin iron on the topbeam so I can use a magnet to see where I am in my pattern.

Dit is het hele getouwtje, je ziet alleen net de bovenlat niet. Het staat lekker in de keuken voor het raam maar straks eind juni, boven in mijn eigen atelier!
This is the loom, the topbeam is just not in the picture. Now it is in the kitchen for the window but by the end of june it will be upstairs in my own room!

Moet ik nog zeggen dat ik er heel blij mee ben? Je zit er mooi recht achter., kunt de bak waarin je weeft op verschillende hoogten zetten en ook nog eens draaien. Dus je kunt er altijd lekker achter zitten.

I love this!!

3 opmerkingen:

 1. Ziet er geweldig uit en reuze indrukwekkend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Giny, kom je ook bij de Banden van de Andes?. Bandweven is heel intrigerend en wat ze in Zuid-Amerika maken heeft mijn grote bewondering. Kaartweven ook trouwens, er zijn zoveel mogelijkheden. En nu kreeg ik ook nog een tafelweefgetouw, ben aan het studeren hoe ik daarmee aan de slag zal gaan. Jouw getouwtje had ik nog niet eerder gezien, Marijke van Epen heeft ook een handige manier.Ben overigens vol bewondering voor je weefwerk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi marianne, nee ga ik niet doen, ben net lid van de linnenkring geworden. Ik probeer het eerst via de boeken te leren

   Verwijderen