start shopping

maandag 21 januari 2013

a new start/ een nieuw begin

Eindelijk ben ik weer aan het weven. Het heeft me veel te lang geduurd , een leeg getouw in de kamer is niet leuk! Daar moet gewoon iets opzitten. Ik ben begonnen me de handdoekjes uit Vav Magasinet 4/12
het is een soort ripsweefsel. Op de schering cottolin en voor de inslag gebruik ik  chenille en dunne 16/2 katoen.
Finally back to weaving. this is a pattern from Vav Magasinet 4/12 cottolin for the warp, chenille and cotton 16/2 for the weft the pattern is a ripsweaveDit is wat me de laatste tijd in beslag nam. Een antieke Wikuna sokkenbreimachine van zo rond 1928. Je kunt er mooie sokken op breien en dat heb ik dus ook gedaan. Ik moet nog leren om ook de ribber te gebruiken zodat ik een boord echt in 3 recht 1 averecht kan breien. Nu maak ik nog een nep boordje door om de drie naalden er een uit te halen. een Mock rib noemen ze het.

And this is what took up my time the last couple of weeks, it is an antique Wikuna Sock knittingmachine. I love handknitted socks but it takes me too much time to knit by hand. Now I am knitting a pair in 2 hours!
I still have to learn to work with the ribber, now I am doing a mockrib. But this also works really well for me.

Ik hou erg van handgebreide sokken maar het kost me te veel tijd om ze allemaal met de hand te breien. Nu draai ik in 2 uurtjes een paar sokken van de machine.

9 opmerkingen:

 1. Das Handtuch wird sehr schön, ich habe auch schon darueber nachgedacht es zu weben.
  Lg Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een grappige sokkenbreier, kan je er ook misschien mutsen op maken? Wat goed dat je weer aanhet weven bent, super!
  groeten, Alida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die sokkenbreimachine is alleen al een plaatje om te zien! Wauw, ik kan me goed voorstellen dat die je in beslag nam. Maar leuk dat je weer aan het weven bent!
  Groet,
  Titia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. What a great sock knitting machine! The socks you've knit look lovely and so colourful!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. I haven't gotten over here in forever! The weaving looks fantastic and the socks as pretty as anything I could either buy or make. Pretty socks are such an affordable luxury!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. It has been a while since I wrote a blog Ilook at yours always, love the way you make blouses etc. I would so like making clothes for myselfe again also.

   Verwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je weefsel ziet er leuk uit, ik heb hetzelfde plaatje uit de vav als inspiratie gebruikt voor de keukendoeken die ik nu op mijn getouw heb. Ik ben benieuwd of je het er in terug ziet haha.
  Bij mij schiet het weven ook helemaal niet op maar mijn webwinkeltje begint er wat zielig uit te zien dus ik moet aan de gang. Volgende week haha.
  Veel plezier met weven en breien.

  ps; wat bedoeld Frigga met die laatste zin?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. leuk, per toeval hier terecht gekomen, ikzelf bezit ook 2 sokkenbreimachines 1 nieuwe Erl en een oude Harrison uit 1890 in ieder geval nog veel plezier ermee.
  Enn die ribber, zou zeggen blijven oefenen


  groetjes viki

  BeantwoordenVerwijderen