start shopping

donderdag 21 april 2011

een nieuw speeltje/ a new toy

Sinds zondag ben ik in het bezit van een Glimakra Ideal paardjes getouw. Ik moet zeggen het was even wat werk om de balans goed te krijgen (bedankt Jolanda ;-)) maar nu werkt het prima.
Ik ben begonnen met een simpel kleed in een 2/2 keper.
Since sunday I am the owner of a Glimakra Ideal counterbalance loom. I have to say it was a bit of a stuggle to get the balance right ( thanks Jolanda;-)) But now it is working fine.
I started a simple rug .

Het getouw staat nu nog in de keuken maar het is de bedoeling dat na dit kleed het naar boven gaat. De logeerkamer is leeggemaakt en klaar voor het getouw.
The loom is now standing in the kitchen but after I finished this rug I will move it upstairs. I have a guestroom that is empty now and ready for the loom.


Op de Jane staat een schering van handgeverfde katoenen chenille, ik weef met een boucle garen waarvan ik denk dat het katoen is.
On Jane I have a warp with handpainted cotton chenille, I am weaving with a boucle yarn I think it is cotton.


Dit is de achterkant van de schering. Ik heb geverfd met rood,geel en blauw.
This is the back of the loom, I painted the warp with red, yellow and bleu.


en een closeup van het patroon.
and a closeup from the pattern.

Ik vind het heel erg leuk om op de Jane te weven. Het gaat zo makkelijk met die hendels . Ik heb ook een tijdje een tweedehands kombo gehad en op een of andere manier ging dat toch zo lekker niet. De hendels gingen wat zwaarder en ik kreeg steeds last van mijn rug/schouders. Dit gaat allemaal wat soepeler en ik zit graag achter dit kleine getouw.
I really enjoy weaving on the Jane. It is so easy working with those handles, I had a second hand louet Kombo for a few months and I never really liked it. The handles were harder to push down and my back and shoulders didn't like that. The Jane is working a lot easier. I love working on her.

Sorry voor de slechte foto van de glimakra, het is hier heel lekker warm, ongeveer 25 graden en dus veel zon in de keuken.
Excuses for the bad picture of the glimakra. It is real hot here, around 25 degrees and there is a lot of sun in the kitchen.


3 opmerkingen:

 1. WAUW
  Ik ben jaloers wat een mooi getouw

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, wat zijn het toch prachtige getouwen.
  Ik had alleen altijd ruzie met het getouw en heb het inmiddels niet meer (ik weef op de David van Louet) maar het blijft het mooiste getouw van de wereld.
  Gefeliciteerd.

  Fijne paasdagen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beautiful and congratulations! That looks like a fine loom and a lovely sample rug too!

  BeantwoordenVerwijderen