start shopping

maandag 21 januari 2013

a new start/ een nieuw begin

Eindelijk ben ik weer aan het weven. Het heeft me veel te lang geduurd , een leeg getouw in de kamer is niet leuk! Daar moet gewoon iets opzitten. Ik ben begonnen me de handdoekjes uit Vav Magasinet 4/12
het is een soort ripsweefsel. Op de schering cottolin en voor de inslag gebruik ik  chenille en dunne 16/2 katoen.
Finally back to weaving. this is a pattern from Vav Magasinet 4/12 cottolin for the warp, chenille and cotton 16/2 for the weft the pattern is a ripsweave



Dit is wat me de laatste tijd in beslag nam. Een antieke Wikuna sokkenbreimachine van zo rond 1928. Je kunt er mooie sokken op breien en dat heb ik dus ook gedaan. Ik moet nog leren om ook de ribber te gebruiken zodat ik een boord echt in 3 recht 1 averecht kan breien. Nu maak ik nog een nep boordje door om de drie naalden er een uit te halen. een Mock rib noemen ze het.

And this is what took up my time the last couple of weeks, it is an antique Wikuna Sock knittingmachine. I love handknitted socks but it takes me too much time to knit by hand. Now I am knitting a pair in 2 hours!
I still have to learn to work with the ribber, now I am doing a mockrib. But this also works really well for me.

Ik hou erg van handgebreide sokken maar het kost me te veel tijd om ze allemaal met de hand te breien. Nu draai ik in 2 uurtjes een paar sokken van de machine.